NUFFNANG ADS

Please click here

Sunday, January 19, 2014

Pau Goreng.

Hari ni, buat lagi pau goreng because of my nephew's request. Nak tapau ke sekolah so he can save his pocket money. Excitedlah sebab ada yang minat with our cooking.

Tapi pau ni simple aja. Isinya can be hotdog dipped in barbecue sauce or, hotdog with cheese or veal cocktail, anything.

Here is the recipe for pau goreng. Isinya, I leave it to your imagination.

visual kurang menarik. ni buat last week. this week, the shae is getting better.
Bahan-bahan

A
550 gm gandum
2 sudu tea double-action baking powder

B
5 sudu teh yeast
5 sudu besar gula
625 ml air suam

1 sudu besar minyak sayur.

Cara-cara
1- Ayakkan bahan A bersama-sama

2. Campurkan bahan B sehingga yeast kembang

3. Masukkan bahan B dalam bahan A sambil diadun sehingga sebati.

4. Apabila adunan tidak melekat ditangan, masukkan I sudu besar minyak sayur.

5. Biarkan dalam 10 minit.

6. Selepas itu bolehlah dibentuk bulat-bulat. Besar terpulanglah atas suka.

7. Masukkan inti. Kali ini saya gunakan bebola ayam bersama parutan lobak dan keju.

8. Selepas membentuk, biarkan selama 30 minit dan bolehlah menggoreng.

Senang ajakan. Selamat mencuba.


No comments:

Post a Comment